Kjøp

Enova øker støtten ut 2018

Har du oljekamin, får du 6 000,- hvis du erstatter den med en rentbrennende vedovn, pelletskamin eller luft-til-luft-varmepumpe. Støttebeløpet til fjerning av oljefyr/oljekamin og tank halveres i 2019, og avvikles helt når forbudet trer i kraft i 2020.  

Det gode byttet

Er du en av dem som har en gammel ovn som bruker mye ved og ikke varmer særlig effektivt? Som soter og brenner urent? I så fall er du kanskje også en av dem som kvier seg for å kvitte seg med den av nostalgiske årsaker. Det er i alle fall ingen andre gode grunner til ikke å bytte. 

Hva bør du tenke på når du kjøper peis eller ovn?

Når du går til innkjøp av ny peis eller ovn krever det litt mer planlegging enn andre kjøp. Før du bestemmer deg for type ildsted bør du derfor tenke gjennom noen ting.

Peis, Ovn, kakkelovn? Hva er forskjellene?

Du vurderer kanskje få et nytt ildsted i din bolig og lurer på hva du skal velge, på markedet nå i dag er det mange typer ildsteder.

Støtte til rentbrennende ovner og peiser

Rentbrennende ovner og peiser slipper ut 90% mindre partikler og gir 30% mer varme per kubbe. Derfor har myndighetene innført tiltak for å få fart på skiftet fra gammel til ny teknologi.