Tid for hjem skapte splitter ny stue – med en integrert peis!

Tid for hjem skapte splitter ny stue – med en integrert peis!

I et trivelig rekkehusområde har den unge familien bestemt seg for å bli boende. Det vil si at de ønsker seg en stue for fremtiden og en real oppussing som sletter kjapt og billig arbeid som har vært gjort tidligere.

Det er fint der fra før, men ser man nøyere etter er det mange flater som er slitte, og det fine rommet kan få en mer helhetlig løsning.

Designer Cecilies plan

Cecilie Clausen er ny designer hos Tid for hejm. Hun er utdannet interiørarkitekt fra Edinburg, og driver eget kontor fra Oslo. Hun har mye fint å vise til, både fra private hjem, restauranter og offentlige miljøer.

Her i vår stue ønsker hun å rydde opp i former og møblering. Lage integrerte løsninger der møblering og oppbevaring har sine permanente plasser, samt innføre god kvalitet i materialbruk. Peisen er hun helt enige med huseierne om, den må man finne en bedre løsning på. Slik den er nå står den og bruker masse plass, og er heller ikke særlig effektiv når det gjelder oppvarming. Det viser seg at det som ser ut som en solid pipe kun er en innpakning for et røykrør, dermed er det mulig for oss å rett og slett flytte hele ildstedet.

Flytting av ildsted til midt på kortveggen, heving av gulvet i denne enden av rommet, plassbygging av sofaer og plassbygging av hyller.

tid-for-hjem

Arbeidet

Tid for hjem river den gamle peisen, fjerner røykrøret, tetter taket der det kom opp, og lager nytt opplegg midt på veggen. Deretter går de løs på gulvet. Det blir laget et bjelkelag der gulvet skal heves, dette blir kledd med plater og så legger de et nydelig lyst eikegegulv fra Timberwise.

tid-for-hjem2

Les artikkelen i sin helhet TV2