Norsk design som varmer

Norsk design som varmer

Karoline Sandnes Bommen og Ingvild W. Mørk kom som ferske produktdesignere i fjor høst inn i ovns- og peisprodusenten Nordpeis.

Deres første store oppgave ble å designe en komplett peiskolleksjon med ni peiser som skulle lansert for det europeiske markedet. De klarte oppgaven sin med glans.

I løpet av vinteren har peiskolleksjonen kommet ut i butikker i Norge, Italia, Frankrike, Tyskland, England, Danmark og Finland.

- Det var utrolig gøy å se de ferdige peisene og tenke på at vi har designet produkter som folk skal ha i hjemmet sitt i lang tid. Vi har jobbet hardt for å få til dette, og plutselig skjedde veldig mye på kort tid, forteller Karoline Sandnes Bommen og Ingvild W. Mørk.

Produktive designere
Samarbeidet med Nordpeis startet ved at Nordpeis kontaktet høgskolen i Akershus for å lage en student oppgave. Siden ble begge elevene ansatt ved firmaet for å fortsette med ovns- og peis design. Til sammen har det blitt produsert 12 peiser for salg etter deres design, og rett rundt hjørnet kommer også en ny ovn.

- Fordelen med å være fersk, er at en ikke vet om alle begrensningene. På den måten kan du sette i gang nye tankeløsninger, og vi har fått god respons på kreativiteten vår. Ledelsen i Nordpeis var tøffe som ga oss mye ansvar, og vi har inntrykk av at de ser på oss som et friskt pust i bedriften, sier Karoline Sandnes Bommen.

Etter første lanseringen fra elevene ringte flere av innkjøperne til Nordpeis for å bestille hele peiskolleksjonen.

- Det var ekstra gøy at mange av innkjøperne som først var skeptiske til studentarbeider også la inn bestillinger.

Nå er det ikke lenger noen som er skeptiske til designen fra de 2 kreative jentene, og vi ser frem til nye, spennende design som lanseres utover sommeren og neste høst.