Fra gammel murpeis til effektiv og moderne peis på 1-2-3

Fra gammel murpeis til effektiv og moderne peis på 1-2-3

Beate og Michael hadde en gammel murpeis som dominerte mye av stuen og ga lite varme. De ønsket en mer tidsriktig og klassisk peis. Løsningen ble en peis fra serien Nordpeis Panama, som er en modulpeis med utallige kombinasjonsmuligheter.

Michael og Beate ønsket en tidsriktig, men klassisk peis når de skulle bytte ut sitt gamle ildsted. Løsningen de gikk for var modulserien Nordpeis Panama som er en tidsriktig peis med rene linjer og flammene i fokus. De valgte en innsats med vinkelglass med moderne guilliotinedør, heve/senke dør, til sin nye peis, som gir godt innsyn til flammene fra flere sider. «Det er kjempehyggelig å se flammene fra flere sider, også når vi sitter ved spisestuen.» forteller Beate entusiastisk.

 

Riving av gammelt ildsted

Riving

Beate og Michael var spente på prosessen rundt det å bytte ut et gammelt ildsted til en ny peis, men de ble utrolig positivt overrasket. Det var enklere, raskere og ikke minst var det mindre støy og støv enn de forventet da de byttet ut den gamle peisen.

Den gamle murpeisen ble revet på en time!

 

 

  

Enkel montering

nytt

Med den modulbaserte peisserien Panama tar ikke monteringen lang tid,  den nye peisen ble montert og malt ferdig på en halv dag.

En enkel og smart moduloppbygging muliggjør sammensettinger som gir utallige uttrykk og kan enkelt tilpasses ulike rom.

Panama kan bygges helt opp til taket. Velg innsats etter ditt behov med rett eller vinklet, høyre eller venstrevendt glass i innsatsen.

Michael og Beate valgte lav modell med ekstra base slik at man får et høyere brennkammer og dermed bedre innsyn til flammene.

 

 

 

 

Mer effektiv fyring

Med nytt ildsted har også familiens vedforbruk gått ned ved hjelp av deres moderne og effektive peis.  Den nye peisen gir også en mer behagelig varme i rommet ved hjelp av konveksjonsvarme.

Beate forteller også at peisen er svært enkel å rengjøre, glasset åpnes enkelt ved hjelp av en hendel på glassdøren.

Etter at den nye peisen kom på plass har de fått mange komplimenter fra venner og famille som har vært på besøk, som sier at hele stuen har fått et mer moderne preg etter at de byttet ut ildstedet.

Nå nyter Beate og Michael sin nye peis og ser frem til en høst og vinter med mye peishygge og god varme!

 

Les flere artikler her: Ny peis, sponset av Oslo kommune