Behageligere og mer effektiv oppvarming med varmelagrende peis.

Varmelagrende peiser gir både en behageligere og mer effektiv oppvarming. De skiller seg fra andre peiser ved å avgi varme over lang tid, også etter fyring. Varmer du opp boligen med et varmelagrende ildsted, sparer du både penger og miljøet.

Se vår nye film som viser hvordan varmelagrende Salzburg fungerer.

Vanlige ildsteder avgir sterk varme under fyring med veldig begrenset avkjølingstid. Nordpeis Salzburg er derimot basert på et langt kanalsystem for å lagre optimalt med varme i kjernen som avgis over tid. Innen røyken når skorsteinen er temperaturen redusert til litt over 100 grader. Virkningsgraden til et velkonstruert, varmelagrende ildsted ligger derfor langt over virkningsgraden til et vanlig ildsted. Ved riktig fyring kan ildstedet avgi varme hele døgnet med få fyringssykluser.

Slik fungerer Nordpeis Salzburg:

Etter opptenning, som normalt varer i ca. 10-15 minutter, lukkes opptenningsspjeldet. Deretter legges det inn fem vedlegg à ca. 2 kg for å varme opp den varmelagrende PowerStoneTM kjernen. Salzburg absorberer varmen ved å sirkulere røyken rundt i innvendige kanaler (røde piler). Når ilden har slukket (etter 5-6 timer), lukkes skorsteinsspjeldet for å beholde varmen lengst mulig. I tillegg til varmelagring, har Salzburg L og C konveksjonsvarme. Det gir deg full kontroll over varmen i rommet. Du kan raskt varme opp et rom, eller velge å lukke konveksjonsvarmen helt for å få den fulle effekten av varmelagringen. Vil du vite enda mer om varmelagrende peiser, kan du lese mer her. 

Hvordan varmer et varmelagrene ildsted.

Illustrasjon: Varmelagrende Peis Salzburg

Hvordan avgir peisen varme over tid

Illustrasjon: Vanlig peis/ovn

Salzburg serien

  • Nordpeis Salzburg C - med vinkelglass. I tillegg til varmelagring, har peisen konveksjonsvarme. Det gir deg full kontroll over varmen i rommet. Du kan raskt varme opp et rom, eller velge å lukke konveksjonsvarmen helt for å få den fulle effekten av varmelagringen.
  • Nordpeis Salzbung S - er den minste av de varmelagrene peisene. Den har også mulighet til varme topp og rist til og sette inn i brennkammeret om man ønsker å varme mat inne i ovnen, en perfekt varmekilde på hytta.
  • Nordpeis Salzburg M - liten og nett til å være en varmelagrende peis, men gir likevel lang og behagelige varmeavgivelse. Velg fronter i glass eller keramikk for et personlig preg.
  • Nordpeis Salzburg L Basic - kommer i to høyder og gir en god varmelagring.
  • Nordpeis Salzburg L Convection - kommer i tillegg til varmelagring, også med konveksjonsvarme. Det gir deg full kontroll over oppvarmingen, du kan raskt varme opp et rom, eller velge å lukke konveksjonsvarmen helt for å få den fulle effekten av varmelagringen.
  • Nordpeis Salzburg XL - er den største av våre varmelagrende ildsteder. Denne modellen kan også leveres med tilleggselemeter for å få høyere varianter.
Varmelagrende ildsteder i flere størrelser.

Modell

Vedilegg

Lagringskapasitet (hvor lenge den avgir varme etter endt fyring).

Salzburg S

4-5 ganger

100 % etter 3,9 timer / 50 % etter 10,2 timer / 25 % etter 15,6 timer

Salzburg M

4-5 ganger

100% etter 4,90 timer / 50% etter 14,1 timer / 25% etter 21,7 timer

Salzburg L Basic

4-5 ganger

100% etter 4,4* timer / 50% etter 16,7 timer / 25% etter 27 timer

Salzburg L Convection

4-5 ganger

100% etter 4,4* timer / 50% etter 16,7 timer / 25% etter 27 timer

Salzburg XL

4-5 ganger

100% etter 6,7 timer / 50% etter 10,6 timer / 25% etter 22,6 timer

Salzburg C

4-5 ganger

100% etter 4,9 timer / 50% etter 14,1 timer / 25% etter 21,7 timer